Begrippenlijst

Begrippenlijst

Open Poorten

Poorten zijn een soort deurtjes van ieder digitaal apparaat, waarmee het apparaat kan communiceren, sommige poorten heb je nodig voor de juiste werking van het apparaat. Bijv. poort 80 en 443 heb je nodig om naar website’s te kunnen surfen.

Wachtwoordbeleid

De grootste vijand van een goed wachtwoord is tijd. De meeste wachtwoorden worden gekraakt dmv brute-force aanvallen, ofwel uitproberen van alle mogelijke opties. De lengte van een goed wachtwoord begint bij 13 karakters, op dit moment duurt het 8 jaar om het wachtwoord te kraken. Terwijl 14 karakters al 200 jaar duurt. Daarbij maakt de complexiteit niet veel uit. Maak dus gebruik van wachtwoord zinnen, deze zijn eenvoudiger te onthouden.

Back-Up en Recovery (in relatie tot encrypted/beveiligd backup)

Een goede backupstrategie bestaat uit minimaal 3 backups, 2 op locatie en 1 buitenshuis, hetzij op tape of in de cloud. Naast de hoeveelheid backups is encryptie van de backupbestanden noodzakelijk om hackers niet de mogelijkheid te geven om hier in te kunnen kijken. Recente aanvallen hebben al laten zien dat hier misbruik van gemaakt wordt.

×