Beveiligen & Monitoren

Van preventief naar proactief beveiligen

Internet of Things , IoT
Het internet van de dingen is het netwerk van apparaten, voertuigen en huishoudapparaten die elektronica, software en connectiviteit bevatten, waardoor deze dingen kunnen worden verbonden, met elkaar kunnen communiceren en gegevens kunnen uitwisselen.

Dreiging van Internet of Things (IoT)
Er zijn steeds meer apparaten die een verbinding maken met internet. Tv’s, koelkasten, thermostaten, beveiligingscamera’s, auto’s… Het maakt het leven makkelijker en de communicatie sneller.

IoT apparaten worden daarom steeds vaker gebruikt. Maar bij de ontwikkeling van IoT apparaten wordt vooral gekeken naar de functionaliteit. Er wordt nauwelijks aandacht geschonken aan de veiligheid. Er is hier (tot nu toe) ook geen controle op en de verantwoordelijkheid wordt bij de gebruiker gelegd. Het IoT kan een waardevolle aanvulling zijn voor je bedrijf maar wanneer ze niet veilig zijn, maken ze je bedrijfsnetwerk erg kwetsbaar. Een virusscanner en een firewall zijn dus niet meer genoeg. Tijd voor proactief beveiligen!

Datalekken
Bedrijfsgevoelige informatie zoals ontwerpen, prijscalculaties en klantgegevens, ook wel kroonjuwelen genoemd, wil je natuurlijk goed beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Wanneer persoonsgegevens in handen komen van personen die daartoe geen toegang hadden mogen hebben, is sprake van een data-lek. Dus ook als iemand binnen je eigen bedrijf onbevoegd toegang heeft tot persoonsgegevens, is dat een data-lek. Tegenwoordig ben je verplicht om datalekken te melden (zie hiervoor de wet GPDR/AVG). Een datalek  kan flinke reputatieschade voor je bedrijf veroorzaken.

Secure !t Inside maakt informatiebeveiliging simpel
Dat het goed beveiligen van data onmisbaar is voor je bedrijf is duidelijk. Toch wil je er niet te veel mee bezig zijn en je tijd besteden aan de kernactiviteiten van jouw bedrijf. Secure IT Inside zorgt er voor dat uw informatiebeveiliging op een hoger niveau komt. We zullen de risico’s onderverdelen in categorieën. Dan wordt snel duidelijk welke onderdelen risico lopen en waar direct maatregelen nodig zijn. Als je dat wilt, onderzoeken we ook de procedures en protocollen.   

Inzicht in de eigen kwetsbaarheid maakt proactief beveiligen mogelijk. Als je weet waar een mogelijke aanval kan plaatsvinden, kun je die voor zijn. Wij beschermen je bedrijf tegen de risico’s die software, hardware en internetgebruik nu eenmaal met zich meebrengen.

Dit kun je van ons verwachten
We scannen herhaaldelijk je bedrijfsnetwerk met verschillende methodes. Van al onze werkzaamheden krijg je een helder rapport met relevante aandachtspunten. Wij geven je ook advies zodat jij snel een beslissing kunt nemen over de te nemen maatregelen. Om geheel onafhankelijk te blijven voeren wij deze maatregelen niet zelf uit. Uiteraard helpen we je bij het vinden of instrueren van een ICT partner.

Databeveiliging volgens Nederland en Europees recht
Onze databeveiliging is volgens de regels van de Nederlandse en Europese wetgeving. Met een Service Level Agreement zorgen we dat afspraken worden vastgelegd en overeenkomstig worden uitgevoerd.

×