Digitaal Forensisch onderzoek

Digitaal Forensisch Onderzoek

Opsporen van cyber criminelen
Criminelen proberen op allerlei manieren om aan data te komen waar ze misbruik van kunnen maken. Bijvoorbeeld door data door te verkopen of te gebruiken voor chantage. De digitale criminaliteit stijgt. Elk bedrijf krijgt wel eens te maken met aanvallen van buiten of binnen de organisatie. Vaak gaat het om diefstal of vernietiging van handelsgeheimen, intellectuele eigendommen en fraude.

Ook cybercriminelen laten sporen achter. De forensische onderzoeker verzamelt op juiste wijze deze ‘vingerafdrukken en voetstappen’. Dat staat bekend onder Computer Hacking Forensic Investigation (CHFI).

Computeronderzoekstechnieken
Wereldwijd worden door politie, justitie, overheid en bedrijven computeronderzoekstechnieken gebruikt voor het opsporen van cyber criminelen. Hackaanvallen worden methodisch onderzocht met als doel om juridisch bewijsmateriaal te verzamelen.

Computer hacking forensisch onderzoek voor jouw bedrijf
Behalve in opdracht van politie of justitie kan Secure !t Inside ook forensisch onderzoek doen naar cybercriminaliteit bij bedrijven. We verzamelen dan bewijsmateriaal waarmee jij mogelijke misstanden kunt melden. Ook als er gegevens onbedoeld zijn kwijtgeraakt, kunnen wij je helpen om die informatie weer terug te halen.

Wat doen we bij computer hacking forensisch onderzoek
We gebruiken computeronderzoekstechnieken en analysetechnieken om computergegevens te achterhalen en al verwijderde, versleutelde of beschadigde bestandsinformatie op te sporen en te herstellen.

In opdracht voeren wij ook forensisch onderzoek uit voor jouw bedrijf. Ben je geïnteresseerd, neem dan contact met ons op.

×