Hacker vraagt om losgeld van één Bitcoin

Luas, het tramsysteem van Dublin, heeft op de harde manier geleerd dat het negeren van waarschuwingen over kwetsbaarheden op het gebied van cyberbeveiliging niet goed is voor het bedrijfsleven.

Op donderdagochtend werd de website van Luas onleesbaar gemaakt. Het bericht wat de hacker achterliet was als volgt:

You are hacked. Some time ago I wrote that you have serious security holes. You didn’t reply. The next time someone talks to you, press the reply button. You must pay one bitcoin in five days. Otherwise I will publish all data and send emails to your users. btc address: 3FsR4CTUmumBJK12Zk8QRwdpPTJEY11aSX

In reactie hierop ging Luas naar Twitter om mensen te vragen de site niet te bezoeken. Het bracht de site vervolgens down om het probleem aan te pakken. Volgens Wikipedia heeft het transitsysteem een dagelijks ridership van 80.000 passagiers.

Deskundigen trekken zich de motieven achter de aanval aan. Gizmodo meldt: “Wat losgeld betreft, is het eisen van een enkele bitcoin een relatief bescheiden voorstel. De huidige waarde van één bitcoin ligt rond de $3.900. Het is onduidelijk of de hacker gewoon redelijk is om zichzelf een betere kans te geven om betaald te krijgen of dat ze echt willen dat de beheerders van de website meer aandacht schenken aan beveiligingsfouten.

Bron: Gizmodo

×