Snel internet met glasvezel

Snel internet met glasvezel, maar ook veilig?

De aanleg van glasvezel in Nederland gaat in rap tempo. Bij veel gemeenten lopen glasvezel projecten en er wordt druk gegraven om dit te realiseren.

Glasvezel biedt ons snel internet. Daarnaast is een glasvezel verbinding veel minder storingsgevoelig dan via een koper verbinding zoals ADSL of kabel waardoor we efficiënter kunnen werken. Geen data limiet en onbeperkt up-downloaden via een snelle verbinding zonder extra kosten. Dat is geweldig!

We kunnen dus meer en beter gebruik maken van het internet zonder de bekende nadelen als beperkte up-download snelheden en limieten.

Glasvezel zorgt er voor dat bedrijven beter klaar zijn voor de toekomst. Door dat de kwaliteit van het internet zal verbeteren zal het internet gebruik toenemen. We zullen meer online zijn en meer gebruik gaan maken van online communicatie en collaboratie mogelijkheden.

Ook zullen we meer gebruik gaan maken  van Internet Of Things. Dit biedt ons oneindig veel mogelijkheden maar het maakt onze persoonlijke leefomgeving ook gevoelig voor online inbraken en privacy schending.

Inmiddels is wel bekend welke risico’s er zijn bij het gebruik van IoT. Niet goed beveiligde apparaten met een onbeveiligde internet verbinding en eenvoudig te hacken software vormen een serieuze bedreiging op gebied van cyber criminaliteit. Het advies is dan ook om dergelijke IoT apparaten eerst te (laten) controleren op de veiligheid er van voor je ze aan het internet ‘knoopt’.

Cyber security,  zorg voor een goede beveiliging

Beter en sneller internet,  maar naar mate het gebruik van internet en IoT toe zal nemen zullen ook de  risico’s op gebied van cyber security toenemen.

Het is belangrijk voor ieder bedrijf om te weten welk cyber risico’s er zijn, wat de impact daar van is en hoe deze risico’s kunnen worden beperkt tot een minimum.

Een firewall en antivirus scanners zijn vaak niet voldoende om je te beveiligen tegen cyber criminaliteit, maar hoe weet je of en hoe goed het zit met de cyber beveiliging binnen jou bedrijf?

De enige manier om hier achter te komen is het uitvoeren van security check,  oftewel een kwetsbaarheden onderzoek, waarbij in kaart wordt gebracht of er kwetsbaarheden zijn, waar die zitten en wat de risico’s zijn.

Als je inzicht hebt in de eigen kwetsbaarheid dan kun je proactief beveiligen.

SecureIT Inside helpt je hierbij middels onafhankelijke onderzoek en advies.

Neem vrijblijvend contact op via 085 0239818 of stel je vraag via info@secureitinside.nl

×